Fakta Dibalik A Game Night

Fakta Dibalik A Game Night

Memang menonton filem adalah salah satu cara untuk menutup kebosanan daripada aktifitas harian kita, tak ayal pula untuk pemain  mega888  sering emmanfaatkan filem sebagai tempat mereka menghabiskan masa sementara menunggu nombor yang mereka pasang keluar. Dan salah satu filem yang sedang laris adalah game night. A game night merupakan filem yang mengisahkan tentang sepasang remaja yang bersahabat sejak masih sekolah menengah pertama, yang bernama Annie dan juga Max.

Fakta Dibalik A Game Night

Di mana dikisahkan kedua remaja akhirnya menikah, kemudian suatu malam medan annie persamaan empat rekannya diundang untuk menghadiri malam permainan di kediaman Bro yang merupakan Kakak Max.

Namun tak sangka bahawa permainan tersebut berujung pada penangkapan Brooks oleh kedua pemuda bertopeng, sayangnya Max dan Annie mengatakan bahawa itu adalah salah satu daripada adegan permainan. Agar anda lebih memahami daripada filem ini, segera tonton di bioskop kesayangan anda. Dan berikut ini fakta-fakta daripada Malam Permainan.

  1. Jason bateman merupakan sutradara pertama yang ditunjuk untuk filem ini, namun di tengah jalan John Francis dale dan Jonathan goldstein bersedia untuk menulis ulang naskah apabila diberi kesempatan untuk menyutradarai game night. Akhirnya kedua sutradara ini mempunyai kursinya, meskipun naskah yang kemudian dipercayakan kepada Mark perez.
  2. Sutradara John Francis daley ternyata mengisi peranan sebagai watak dalam filem ini, dan uniknya lagi dia turut memerankan watak watak dalam filem horrible bosses yang telah dikeluarkan pada tahun 2011.
  3. Ini merupakan kali kedua Jason bateman bermain satu filem bersama Rachel mcadams, yang mana mereka sebelumnya pernah bertemu di state of play pada tahun 2009.
  4. Game Night merupakan filem yang menjadi ajang reuni Rachel mcadams dan Michael cyrill creighton selepas mendapat perhatian pada tahun 2015 yang memenangi 2 piala Oskar.
  5. Aktor Jeffrey wright tampil dalam filem Game Night dalam peranannya sebagai FBI, namun namanya tidak tercantum dalam filem kredit.

Dan itulah fakta yang ada dalam filem game night, semoga dapat menambah pengetahuan anda mengenai filem satu ini.